Главен инспектор Венелин Костов застава начело на РУ-Стамболийски като сменя на

...
Главен инспектор Венелин Костов застава начело на РУ-Стамболийски като сменя на
Коментари Харесай

Нов шеф на РУ Стамболийски. Керпиев – аут

Главен контрольор Венелин Костов застава отпред на РУ-Стамболийски като сменя на поста до момента краткотрайно остранения основен контрольор Ангел Керпиев.

Венелин Костов е бил шеф на Трето районно управление (на МВР) в Пловдив.

Той бе публично показан пред състава на районното ръководство в Стамболийски от шефа на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив страши комисар Георги Чергов.

Пред полицейските чиновници Чергов посочи професионалните качества на основен контрольор Венелин Костов и изрази признателност за проявената от него подготвеност да извърши виновната задача да възвърне доверието на локалната общност към работата на полицията.

Досегашният закрепостен шеф Ангел Керпиев, като се изключи че е даден на прокурор от кмета на Стамболийски, възбуди гражданско неодобрение, стигащо до невиждани няколко месечни блокади поради убийството на 24-годишния Димитър Малинов и бездействието в продължение на четири дни измежду подадени от фамилията сигнал за изгубването на младия мъж.

В началото на август министърът на вътрешните работи изиска оставката на Керпиев, само че той отхвърли да я даде и беше краткотрайно отхвърлен от служба.

Срещу него е формирано дисциплинарно произвеждане.

Шефът на Областна дирекция на Министерство на вътрешните работи Пловдив Георги Чергов означи, че са нужни по-висока мотивация, дисциплинираност и усърдие при осъществяване на ежедневните им задания. Той акцентира, че чака възстановяване на работата на полицията в Стамболийски с хората, тъй че да върнат доверието си.

Венелин Костов е роден през 1978 година. Притежава диплом за приключено висше обучение през 2002 година в пловдивския филиал на Технически университет, квалификационна степен „ магистър ”. В системата на Министерство на вътрешните работи стартира работа през септември 2003 година на служба служител на реда в бранш „ Охранителна полиция ” при Второ районно управление (на МВР) в Пловдив.

В същото поделение минава през позицията на младши полицейски контрольор, а през 2005 година – и като младши шпионин. През 2008 година става шпионин в Трето районно управление (на МВР), където през 2016 година е шеф на една от групите за противопоставяне на престъпната престъпност, а през 2018 – и на бранш „ Криминална полиция ”.

През 2020 година е преназначен като шеф на бранш в Дирекция „ Вътрешна сигурност ” на Министерство на вътрешните работи. От юни 2021 година управлява Трето районно управление (на МВР) – Пловдив. Считано от 18.10.2023 година е преназначен със заповед на министъра на вътрешните на служба шеф РУ-Стамболийски.

За професионално осъществяване на служебната си активност е награждаван неведнъж от управлението на Министерство на вътрешните работи.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР